زمین احداث سالن پرورش بلدرچین :

۱۲. جهت وزش باد نسبت به جهت ساختمان طوری باشد که هم جریان خوب و مناسب ہی داشته باشد و هم بلدرچین ها از نظر کورانهای استرسزا در امان باشند.

۱۳. در ساخت یک سالن مصالحی به کار رود تا رطوبت محیط نتواند میعان کامل انجام دهد. پس از به کار بردن مصالحی با جنس فلز، پلاستیک و رنگ های تیره و مات خودداری شود.

۱۴ . مرحله بعدی محاسبه ارتفاع سالن ها از کف زمین است و این مسئله بستگی به اقلیم محل و موقعیت جغرافیایی زمین محل ساخت دارد به هر حال ارتفاع سالن از کف زمین بین ۰.۵ تا ۱ متر متغیر است و اهمیت این موضوع بدان جهت است که در فصول بارش زای سال امکان به راه افتادن آب به درون سالن عملا به صفر نزدیک شود و یا با بارش برف پس از یک پارو کردن کوتاه و ساده ی برف روی سکو از جاری شدن آب و ایجاد گل و لای در سالن و یا جلوی درب آن جلوگیری شود.

دستگاه جوجه کشی 96 تایی حرفه ای
دستگاه جوجه کشی خانگی ۹۶ تایی

۱۵. اگر بخواهیم ویژگیهای یک سقف مطلوب را در یک سالن پرورش بلدرچین بررسی کنیم باید به نکات زیر توجه کنیم: یک سقف مطلوب باید دارای امکانات و شیرهای آب برای آب پاشی در فصل گرما باشد تا بتوان به کمک آن ها سطح پشت بام را آب پاشی کرد- حدالامکان سقف ها بدون توجه به نوع سقف برای رطوبت و برودت عایق شوند- دود کش برای بخاری ها به تعداد لازم پیش بینی شود- رنگ های روشن یا ایزوگام های روکش دار جهت دفع حرارت به ویژه در مناطق گرم استفاده شود- مقاوم ترین جنس در برابر هر نوع عاملی را بسته به محل و موقعیت محل انتخاب کنیم – ارتفاع سالن برای پرورش بلدرچین نهایتا ۲.۶- ۲.۳ متر کافی است که بستگی به اقلیم منطقه دارد.

۱۶. برای زمین احداث سالن پرورش بلدرچین یک دیوار استاندارد باید قطر ۳۰-۲۰ سانتی متر را در نظر گرفت که از این اندازه حداقل ۵ سانتی متر آن را باید به مواد عایق اختصاص داد همچنین باید سعی شود دیوارها را با حداکثر مقاومت در برابر صوت، رطوبت و حرارت ساخته شوند و سطح داخلی آن با سیمان خالص تر اندود شود تا هم دیگر خلل و فرجی در ان باقی نماند و هم بتوان سطح دیوارها را شست و با هر وسیله ای ضدعفونی کرد.

۱۷ . حتماً اتاقک هایی نظیر گاز ، هچر ، ستر و دوش از کاشی پوشانده شوند .

قبل از سال ۱۹۵۰ اهمیت نور در پرورش و تولید طیور به خوبی شناخته نشده بود . لذا لانه ها اکثراً دارای پنجره بوده اند و این سالن ها ، سالن های پنجره دار نامگذاری گردیدند . بعد از این زمان که نور در تولید و پرورش طیور اهمیت بیشتری پیداکرد ، سیستم های بدون پنجره مورد استفاده قرار گرفت . امروزه در نقاط مختلف دنیا مزارع کوچک ، متوسط و بزرگی وجود دارند که به امر پرورش طیور می پردازند . با توجه به مسائل بهداشتی و انتشار بیماری های طیور ،در مورد استفاده از ظرفیت های کوچک و بزرگ مرغداری ها ، بین صاحب نظران این صنعت بحث های بیماری وجود دارد ولی هنوز ارجع بودنهیچ یک از آنها به اثبات نرسبده است .

در هرصورت معمولاً ساختمان های پرورش طیور بر اساس نحوه تهیه و نور یا دیوارهای اطراف تقسیم بندی میشوند

 

مزرعه پرورش بلدرچین

 

۱- سالن های باز :

در مبحث زمین احداث سالن پرورش بلدرچین دسته اول سالن هایی که به میزان ۲۵-۳۰ درصد از دیوارهای طولی طرفینشان باز می باشد و بیشترین استفاده از تهویه طبیعی و نور طبیعی در این سالن ها می باشد . در این سالن ها برای جلوگیری از خروج بلدرچین ها و در مقابل ورود سایر پرندگان وحشی به سالن از توری به جای دیوار استفاده میشود . و برای جلوگیری از ورود سرما یا باران پلاستیک هایی که به کمک قرقره و نخ باز و بسته میشوند استفاده میشود که میتوان همانند دریچه های اتومات آنها را به ترموستات نیز متصل کرد . از پایین نیز به ارتفاع حدود ۲۰ سانتی متر دیوارچه ای را بالا می آورند . این سالن ها که معمولاٌ در آب و هوای گرم و مرطوب کاربرد دارند از سایر سالن ها کمتر ساخته میشوند . ولی اگر اقلیم محل احداث فارم در زمین احداث سالن پرورش بلدرچین اجازه دهد بهترین نوع سالن برای پرورش بلدرچین ها هستند .زیرا با طبع بلدرچین ها سازگارترند . البته میتوان گفت که معایب این سالن ها بیش ازر فواید آن ها در شرایط عادی و با تکنولوژی امروز است عیب کلی این سالن ها بالا بودن خطر ورود بیماری ها به سالن است .

ادامه دارد …

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله